K9 Massage

Massage voor honden

Brain Games

Wat zijn Brain Games?

Brain Games zijn spellen waarbij de hond moet nadenken hoe hij zijn beloning kan vinden, dit kan een snoepje zijn of een speeltje net wat je hond het liefste wil. De hond gaat op zijn eigen manier op zoek naar zijn beloning en gebruikt hiervoor zijn neus en bedenkt hoe hij het spel kan oplossen. Dit kan zijn door iets opzij te duwen, omhoog schuiven, ergens iets uit halen noem maar op. Laat je hond de oplossing bedenken. 


Waarom zou je Brain Games doen met  je hond?

Alle honden hebben een eigen talent en door van dit talent gebruik te maken kan je je hond trainen en laten doen wat die leuk vindt.  Omdat een hond tegenwoordig een gezelschapsdier is maken ze eigenlijk geen gebruik meer van hun talent, bijv jagen/zoeken. Je kan dit met Brain Games wel doen en zo je hond plezier geven en iets doen waar die goed in is. 


Hoe speelt je hond een spel?

Elke hond heeft zijn eigen manier van spelen/zoeken. Sommige gebruiken hun neus en andere hun poten en bek. Alles kan en zorg dat je dan het spel aanpast aan je hond. Je kan met heel veel materialen Brain Games maken waardoor je je hond kan uitdagen.


Waarmee kun je Brain Games doen?

Door een beetje creatief te denken kan je van heel veel materiaal een Brain Game maken. Van handdoeken tot plastic bakjes. Kijk goed wat je ermee zou kunnen doen maar wel dat het veilig is. Niet te moeilijk denken. Vaak denken we voor de hond maar wat voor ons logisch is is dat voor een hond niet. 

 

Wat doen Brain Games?

Brain Games zijn te vergelijken met denksport  voor mensen. Het is ontspannend en inspannend tegelijk. Het stimuleert de hersenen van de hond. Brain Games verbeteren ook de band tussen baas en hond. Maak plezier samen en leer je hond kennen zoals je nog niet kent.


Maar Brain Games  doet  meer!

Brain Games stimuleren de zintuigen

 • Het maakt de baas creatief
 • Brain Games = Samenwerken, versterken van de band tussen hond en baas
 • Het geeft afleiding in spannende of leuke situaties
 • Brain Games helpt honden fit te blijven door te denken
 • Het stimuleert jonge honden om te ontdekken / ontwikkelen
 • Het helpt puberhonden om te leren concentreren
 • Brain Games zorgt voor geestelijke inspanning bij de hond
 • Brain Games vergroot het zelfvertrouwen doordat de hond zelf keuzes maakt met steun van de baas
 • Het geeft inzicht in het gedrag van de hond
 • Brain Games biedt ondersteuning bij gedrags- en opvoedingsadvies

  Ik geef lessen icm Brain Games omdat 45 min lang Brain Games doen gewoon te lang is voor een hond. De lessen zijn dan gecombineerd met balans en massage oefeningen. 

  Brain Games zijn niet alleen leuk het helpt de band verbeteren tussen baas en hond. 

  Brain Games = Samenwerken