K9 Massage

Massage voor honden

Honden Massage

K9 Massage houdt zich bezig met hondenmassage. Hondenmassage is zeker geen overbodige luxe, want niet alleen mensen hebben last van overbelaste spieren of moeite om te ontspannen in de drukte van deze maatschappij, ook dieren hebben hier last van.

U bent bij mij aan het juiste adres voor kynologische massages (hondenmassage). Of het nu gaat om een ontspanningsmassage, onderhoud, lichamelijke klachten of het bevorderen van herstel bij revalidatie, u kunt bij mij met uw hond terecht voor de juiste behandeling.

K9 Massage neemt ruim de tijd om te luisteren naar uw verhaal en kijkt grondig naar uw hond om zo een goed beeld te krijgen van het bewegingspatroon en waar eventuele problemen vandaan komen.

De voordelen van een massage

 • Verbetert bloed en lymfecirculatie
 • Verbetert de afvoer van afvalstoffen
 • Verbetert de huidweerstand
 • Voorkomen van littekenweefsel na een operatie en kan helpen om sneller te herstellen
 • Losmaken van stijve / verkrampte spieren
 • Oplossen triggerpoints
 • Te slappe spieren activeren
 • Pijndemping
 • Stressreductie
 • Algehele ontspanning
 • Meer bewust van het lichaam worden

Als u een afspraak maakt voor een massage van uw hond dan stuur ik u via de mail een anamneseformulier( een formulier met vragen over de gezondheidstoestand van uw hond) die u dan mag invullen en terug sturen. 

Wanneer u met uw hond komt heb ik alvast wat informatie en kan ik me voorbereiden. Omdat het voor honden in het begin nogal spannend kan zijn laten we de hond wennen aan de ruimte en aan mij. Tijdens de intake stel ik nog aanvullende vragen die nodig zijn om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de hond. Hierdoor kan ik beter de behandelingen afstemmen en een duidelijk plan maken.

Tijdens de intake probeer ik een massage te doen als de hond dat wil. Sommige honden moeten er aan wennen voordat je een volledige sessie kan doen. Ik heb in de ruimte ook balans en trainingstoestellen staan om eventueel te gebruiken om de hond te laten wennen. 

De intake duurt ongeveer 1 a 2 uur

Een normale sessie duurt 30 minuten. (wat de hond toe laat, ik respecteer altijd de grens van de hond.)

Behandelingen zijn alleen op afspraak.

Doelgroepen

#Senioren kunnen stijver worden als ze oud worden. Ze kunnen last krijgen van artrose en raken eerder geblesseerd. Met een massage kan je helpen om spieren en gewrichten soepel te houden. Ook verlicht je pijn en ga je de afbraak van spieren tegen. Massage zorgt voor een positieve bijdrage aan het welzijn van de hond.

#Herplaatsers  Bij honden die herplaatst zijn zie je regelmatig problemen zoals verlatingsangst en stress. Massage kan helpen om te ontspannen en het lichaam van de hond weer in balans te krijgen. Een massage werkt stress verminderend.

#Jonge Honden Een massage is heel geschikt voor jonge honden en pups. Zij leren dat een aanraking goed is en ze raken er aan gewend. Ook voor de behandelingen bij een dierenarts is het goed als ze aan aanrakingen gewend zijn.  Massage zorgt ook voor de aanmaak van nieuwe zenuwbanen die het leerproces stimuleren. 

#Sport honden een goede warming up en cooking dow is heel belangrijk voor de spieren. Voor sporthonden is het belangrijk dat alle spieren goed werken en niet stijf zijn. Een massage bied uitkomst na een wedstrijd of als voorbereiding. 

#Honden met Gedragsproblemen Honden met gedragsproblemen hebben vaak een te hoog stressniveau in het lichaam. Door regelmatig te masseren kan je dat niveau verlagen waardoor de hond ook anders reageert op bepaalde situaties. Het werkt niet bij alle problemen maar ik overleg altijd met een gedragsdeskundige voordat ik zou gaan masseren. 

Algemeen

Net als bij humane massage is een " probleem" normaal gesproken niet in een behandeling opgelost. Het duurt ongeveer 3 tot 5 behandelingen voordat men resultaat gaat zien. Maar dat is afhankelijk wat het " probleem" is en of de hond een massage goed toe laat. 

Een Massage is nooit een vervanging voor een bezoek aan een dierenarts, specialist of gedragstherapeut.