K9 Massage

Massage voor honden

Over mij

Ik ben Lenneke Baauw-Molenaar, vanaf 2011 ben ik me gaan specialiseren in ontspanningsmassages. In 2016 heb ik mijn eigen praktijk gestart in ontspanningsmassages, massagepraktijk Kalani. 

Door de fokker van onze honden ben ik in aanraking gekomen met hondenmassage. Ik heb toen besloten dat ik zelf hondenmasseur wilde worden. Inmiddels ben ik gediplomeerd kynologisch masseur, kynologisch shiatsu masseur en voedingsdeskundige voor honden en katten. Naast voedingsdeskundige voor honden en katten richt ik me vooral op de ontspanning, stressvermindering , problemen met lopen, revalidatie en blessures bij de hond. K9 Massage wil honden helpen om weer vertrouwen te krijgen en zich lekker te voelen. Ook bij gedragsproblemen en angsten. 

In 2018 heb ik de cursus Hersenwerk voor honden, begeleider gedaan en behaald. Dus vanaf nu kan uw hond ook komen spelen bij ons. Onder begeleiding kunt u dan samen met uw hond spellen doen waarbij de hond moet denken en oplossen. Een geweldige uitdaging. 

De module Triggerpoint behandelen heb ik behaald waardoor ik nog gerichter te werk kan gaan. Ook binnen de Shiatsu heb ik een aantal cursussen behaald. De combinatie hondenmassage met Shiatsu is echt geweldig. 

Ik ben gespecialiseerd in Lymfedrainage bij honden. Wat doet lymfedrainage? Lymfedrainage is een massage waarbij de lymfe gestimuleerd wordt om het lymfevocht af te voeren. Teveel aan vocht in de huid kan erg vervelend zijn en pijnlijk. Wanneer toepasbaar? Na operaties, bij oedeem vorming en na sporten. Deze vorm van massage is ook erg geschikt voor oudere honden of honden die prikkelgevoelig zijn.